*** Vrijwilligers gevraagd! Ben jij gek op dieren en wil je ze graag verzorgen maar je wil geen huisdieren ?????? Klik dan hier! ***

  Kippen
| |
 

Zijdehoenders

Deze kippen worden ook wel kippen met haren genoemd. En dat lijkt ook zo, dit komt doordat er geen weerhaakjes tussen de veerharen zit en daardoor hangen de haren los en vormen geen vlak (zoals bij veren het geval is). Doordat het dus geen veren heeft zul je ze ook niet zien vliegen. Andere eigenschappen van de zijdehoenders zijn hun vijftenigheid en de blauwe huidskleur onder de haren.

Ze zijn ook dol op het broeden, het hoeven niet eens hun eigen eieren te zijn.  Ze zien een ei, en ze gaan er op broeden alsof het hun eigen nest is. Ze komen in vele kleuren voor maar de bekendste zijn wit,zwart en buff.

Brahma

Waar de Brahma bekend om staat is de grote en zware lichaamsbouw. Dat wordt ook nog versterkt door de volle bevedering. Het lichaam is breed, vol en diep. De populaire Brahma komt voor in verschillende kleurslagen. Brahma's zijn zeer rustige, statige dieren die al snel zeer handtam kunnen worden. Brahma’s zijn groot en zwaar en hebben dus veel ruimte nodig. Een hen weegt tussen de 3,5 en 4 kilo en een haan al gauw tussen de 4,5 en de 5 kilo. Hierdoor zijn het geen vliegers.

Jonge Brahma's doen er lang over voordat ze volledig zijn uitgegroeid. Als een haan zo'n anderhalf jaar is is hij in feite pas uitgegroeid.

Ook de hennen zijn niet snel volwassen. Als ze ongeveer zeven maanden oud zijn zullen ze pas hun eerste eieren gaan leggen. De eieren zijn relatief klein en wegen ongeveer 55 to 60 gram. De eikleur verschilt per kleurslag en loopt van wit tot geel-bruin getint. De hennen worden doorgaans gemakkelijk broeds en zijn daarin uiterst betrouwbaar. Brahma's zijn verdraagzame kippen. Zelfs de hanen zijn onderling verdraagzaam. Ondanks hun volume zijn de kippen erg bescheiden. Zelfs met kraaien weten de hanen zich te gedragen.

Baardkuifhoen

Deze kip kenmerkt zich door een gestrekte romp, brede en volle borst, vast aangetrokken vleugels en een volle staartpartij; bij de haan veel sikkelvorming. Ook valt op de middellange hals met rijk behang en de zichtbare dijen boven de middellange loopbenen. Opvallend is ook de kuif en de baard die vooral bij de hen rond en vast is. De kuif van de haan bestaat meer uit puntige veren die smaller zijn en straalvormig uitstaan maar toch een gesloten goed gevormde kogel vormen.

Ze hebben de volgende kleuren: Wit, zwart, blauw(zeer zeldzaam), koekoekkleurige(nog zeldzamer) goud en zilverzwartgezoomd zijn de meest voorkomende.


Updated: 26 april 2009
 
  Site To Edit Website Beheer SysteemBROSIS IT diensten b.v.