*** Vrijwilligers gevraagd! Ben jij gek op dieren en wil je ze graag verzorgen maar je wil geen huisdieren ?????? Klik dan hier! ***

  Lammeren 2009
| |
 

De lente heeft zich inmiddels aangekondigd en dat betekent ook weer dat op onze kinderboerderij het aflammerseizoen weer is begonnen. De eerste lammeren van 2009 zijn inmiddels geboren.

Op 15 maart beviel ons eerste schaap van een tweeling. Helaas overleed één van de twee vlak na de geboorte. Een dag later beviel ons tweede schaap van één lam. Dit leek goed te gaan, totdat een paar dagen later het lammetje ineens erg zwak werd. We hebben hem sondevoeding gegeven om hem vervolgens flesvoeding te geven. Dit krijgt hij nog steeds en nu is hij weer helemaal opgeknapt. Ons derde schaap beviel een paar dagen later, van één gezonde lam. Alles gaat goed, met zowel moeder als het lam.

Inmiddels heeft ons eerste geitje zich ook aangekondigd; onze Nubische geit Marijn is bevallen van een prachtige dochter. Ze maken het uitstekend. Op onze site kunt u genieten van diverse foto's die gemaakt zijn van de jonge dieren. Uiteraard bent u ook van harte welkom om een bezoekje te brengen aan onze boerderij, zodat u ze 'live' kunt bewonderen.
 
Helaas hadden we ook nog een triest verhaal meegemaakt. Onze geit Christel bleek ook drachtig te wezen. Helaas verliep dit niet vlekkeloos, waardoor de veearts over moest gaan tot een keizersnede. Het lam heeft ít helaas niet gered. Met Christel ging ít ook steeds slechter. Opnieuw werd de veearts erbij gehaald. Een dag later is de dierenarts opnieuw geweest. We hebben van alles geprobeerd om haar te redden, maar ging Christel steeds verder achteruit. Uiteindelijk heeft de veearts haar in moeten
laten slapen.
....
 
Voor meer foto's verwijs ik u naar het fotoboek
 
 

Updated: 26 april 2009
 
  Site To Edit Website Beheer SysteemBROSIS IT diensten b.v.