*** Vrijwilligers gevraagd! Ben jij gek op dieren en wil je ze graag verzorgen maar je wil geen huisdieren ?????? Klik dan hier! ***

  P.A.R.T.
| |
 

 

 

De Part dinsdagochtendploeg

Elke dinsdagochtend komt een groep mensen bijeen op de Ramshorst. Na een eerste bakje koffie gaan ze aan de slag. De stallen worden elke dinsdag grondig uitgemest.

Een mooie klus voor deze groep die daarmee de Ramshorst enorm helpt. De medewerkers van de Ramshorst kunnen zich nu meer richten op de verzorging van de dieren en het te woord staan van bezoekers.

 

De groep bestaat uit mensen die een arbeidstraject volgen bij Part. Part is een organisatie die ondersteuning, begeleiding, dagbesteding en werk biedt aan mensen die psychische problemen hebben (of hebben gehad). Part zit in diverse steden in Overijssel.

In Zwolle valt Part onder het RIBW. De Ramshorst doet op dinsdagochtend dienst als locatie voor leren en werken.

Onder de energieke leiding van Marianne, leren de Part-deelnemers hoe ze kunnen samenwerken aan een klus. Voor de deelnemers is de Ramshorst een “beschutte werkplek” waar ze naar eigen mogelijkheden kunnen werken. De meeste deelnemers zitten in een traject die hen kan brengen naar een volwaardige plek in onze samenleving.

 

De werkzaamheden bestaan uit vaste taken. Zo worden altijd de stallen uitgemest en de dieren van water en voer voorzien. De weide wordt eens extra schoongemaakt, het erf wordt geveegd en alles ziet er weer schoon uit.

Er is ook tijd om extra aandacht te geven aan de dieren. De kip met één oog wordt nog eens extra geknuffeld en de poten van de oude geiten worden nog eens extra verzorgd. De pony’s mogen een extra borstelbeurt verwachten. Marianne heeft naast haar kennis van zaken met de deelnemers ook ervaring met de verzorging van dieren. Haar favoriete dier is het paard. De Ramshorst is een hele prettige omgeving waar je lekker kan werken en waar het gezellig is.


Updated: 26 april 2009
 
  Site To Edit Website Beheer SysteemBROSIS IT diensten b.v.