*** Vrijwilligers gevraagd! Ben jij gek op dieren en wil je ze graag verzorgen maar je wil geen huisdieren ?????? Klik dan hier! ***

  Verleden
| |
 

Historie

 De naam de Ramshorst stamt uit 1896,eerst was het een buitenhuis van de schilder Terborgh op de lokatie waar nu buitensport Leerentveld zit,dit was omstreeks 1800. Na het verwijderen van het dak werd het omgebouwd tot een boerderij met de ingang ter hoogte van de Stilo-sporthal en de achterkant aan de Hogenkampsweg. De huidige Ramshorst heeft ook al een behoorlijke historie opgebouwd,de eerste signalen dateren al van 14 september 1983 De gesprekken gingen toen nog over  wat kunnen we doen met die grote lap groen?

Oorspronkelijk lag er een groot grasveld met her en der struiken en een paar speeltoestellen en wat banken. Er vonden verder niet veel activiteiten plaats.
Derhalve zocht een aantal wijkbewoners naar een betere invulling van dit stuk groen. Er werden verschillende plannen geopperd,maar het bleef steeds bij praten.

Op een gegeven moment werd er een maquette gemaakt,waarop de ruimte werd ingenomen door een dierenweide dat was eind 1984. In november 1985 leefde nog steeds de wens van een dierenweide en na het aanboren van de benodigde financiŽn kon worden begonnen met de plannen.

Dit resulteerde eerst in een afrastering,die met buurtbewoners en andere vrijwilligers werd aangebracht  26 april 1986. Hierna bleef het een tijd stil in de wei en besloot men na een aantal maanden om er maar een paar schapen te laten lopen. Deze dieren werden door een wijkbewoner ( Freddy Regterschot ) verzorgd,hij was dus de eerste beheerder. september 1986

In juli 1987 werd aangevangen met de bouw van de stal.
En vervolgens werd in oktober 1987  de dierenweide officieel geopend ,door wethouder Okkels en Freddy Regterschot.
Het dierenbestand werd uitgebreid met geiten,schapen cavia`s,konijnen,een gans en een pony.

In medio 1995 kregen we bericht van een gedwongen verhuizing in verband met het nieuwe winkelcentrum dat op de plaats van de oude locatie moest komen.

Het einde van de oude locatie was daar , maar gelukkig hebben we daar nu een betere locatie en boerderij voor teruggekregen


Updated: 08 april 2009
 
  Site To Edit Website Beheer SysteemBROSIS IT diensten b.v.