*** Vrijwilligers gevraagd! Ben jij gek op dieren en wil je ze graag verzorgen maar je wil geen huisdieren ?????? Klik dan hier! ***

  Voerbeleid
| |
 

Het voeren van de dieren

Uiteraard is het voeren van de dieren op een kinderboerderij leuk. Echter zitten er nog wel is nadelen aan. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken mogen dieren niet alles eten en wordt er nog wel is een en ander over de hekken gegooid en dat is lang niet altijd gezond. Aangezien de verzorgers er niet de hele dag aanwezig zijn krijgen de dieren vaak verkeerd voedsel binnen met alle gevolgen van dien. Zo is het dus niet goed om de beesten gekookt voedsel te geven of belegd of beschimmeld brood, en al helemaal GEEN tuinafval want dat is puur GIF .

 

Daarom hebben wij als verzorgers een aantal bakken rond de wei neergezet waarin mensen hun overtollig eten in kwijt kunnen zodat wij als verzorger een selectie kunnen maken. Het liefst zouden de verzorgers zien dat U helemaal niet voert maar ook wij snappen wel dat het leuk is met de kinderen een stukje brood te geven maar doe dat dan met mate, geef bijvoorbeeld niet een heel  plakje brood maar maak er kleine stukjes van.

Dat heeft nl twee voordelen:

  1. u doet langer met een plakje brood dus U hoeft niet zoveel mee te nemen.
  2. krijgen de dieren zo minder te eten want realiseer U wel dat u niet de enige bent die de dieren komt voeren.

Heeft U over?? Gooi dan de rest in één van de bakken rond de wei.

Nog een tip bij het voeren

Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat de dieren met hun poten in het hek gaan staan want dat geeft blesures.

Er bestaat nl een soort rangorde tussen de dieren dwz de grootste en de sterkste staat vooraan en de rest komt in de verdrukking en word weggedrukt, als ie dan net op dat moment met zijn pootjes in het gaas staat dan onstaan er pootblesures(kreupelheid en snijwonden). Gooi daarom eventueel het brood over het hek en verdeel het een beetje zodat iedereen wat krijgt.

Of ga laag zitten waardoor de geiten ook niet in het hek hoeven te zitten.

Op deze manier kunnen we de dieren op de kinderboerderij weer een stuk gezonder houden.


Updated: 17 december 2008
 
  Site To Edit Website Beheer SysteemBROSIS IT diensten b.v.